410 poze   43045 vizite

HRANA iepurasilor

Hrana granulata pentru iepuri este recomandata de catre specialisti deoarece nu contine praf care poate irita mucoasa nazala si poate contribui la agravarea unor boli cum ar fi Pasteureloza.

Ingestia de hrana este mult mai avansata la furajul granulat decat la cel negranulat ,fapt dovedit de catre specialisi prin compararea a doua loturi de iepuri: un lot martor si unul testat de aceiasi varsta.

Iepurii pusi la ingrasat folosind nutreturi granulate au o productivitate inalta si un consum specific de doar 2.5-3.5kg nutret la 1 kg de spor in greutate.

Succesul in cresterea iepurilor este conditionat de furajare deoarece 60-80% din sinecostul productiei il constituie costul furajelor.


Administrarea hranei granulate la iepuri este recomandata ca doza zilnica de 1/4 ceasca granule la 2,5 kg animal.Iepurii au un stomac cu volum relativ mic (in comparatie cu dimensiunile corpului) si muschii stomacului sunt dezvoltati slab ceea ce impune hranirea frecventa ( de pana la 80 ori pe zi- ) doar in cantitati mici 2-5 g la un train. Vechea tehnologie de alimentatie a iepurilor prevede distribuirea furajelor de 2-3 ori pe zi, fapt ceea ce contravine cu ceritele fiziologice ale animalelor.
SOLUTIA: furajele doar in forma de nutret combinat complex in forma granulata si distribuit la discretie prin intermediul hranitoarelor automate, sporindu-se productivitatea cu 20- 25%, scazand cheltuielile specifice cu 10-15%.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.